Therapie Amersfoort

Praktijk Marita Nijboer in Amersfoort

bg

Over therapeute Marita Nijboer

psycholoog Marita Nijboer

Vroeger schaamde ik mij vaak voor mijn emoties, behoeftes en gevoelens. Ik vond dat ik 'niet moest zeuren' en probeerde mijn plekje op de wereld te veroveren door hard te werken en mijn best te doen. Ik raakte op die manier steeds verder van mijzelf verwijderd. Ontspannen lukte maar heel moeilijk; altijd was er wel iets wat 'goed' gedaan moest worden.

Therapievormen waarin alleen gepraat werd hielpen mij niet voldoende. Ik snapte het met mijn hoofd wel, maar kon het niet 'pakken'. Lichaamswerk bracht mij in de eerste plaats in contact met mijn lichaam en daarmee terug naar mezelf. Door het lijf in t gaan, kon ik er (letterlijk) niet meer omheen. Door innerlijk kindwerk ben ik mijn behoeftes en emoties gaan omarmen en ben ik veel milder tegenover mezelf geworden. Ik ontdekte dat de gedachtes die ik had over wie of wat ik zou moeten zijn in het leven, niet zozeer van mijzelf kwamen, maar van mijn ouders en andere opvoeders. Door daar van een afstandje naar te kijken, kreeg ik daar bewustzijn op en ben ik meer en meer mijn eigen keuzes gaan maken. Ik ben daar krachtiger èn zachter van geworden.

Ik geef deze manier van werken met veel liefde door en begeleid je graag op jouw pad naar eigenheid, levenslust, mildheid en kracht. Ik heb behalve een therapeutische opleiding, ook opleidingen en trainingen afgerond op het gebied van holistic pulsing, meditatie en massage. Wat langer geleden deed ik de HBO-J en de PABO. Naast het werken in mijn praktijk als therapeut, ben ik ook werkzaam als leerkracht op een basisschool. Ik ben graag buiten in de natuur en wandel en fiets daar dan graag. Ik ben een enthousiast vijfritmes danser. Momenteel ben ik in opleiding tot trauma-therapeut.

Je bent van harte welkom

Als je graag samen met mij aan de slag gaat, dan nodig ik je uit om vrijblijvend contact met mij op te nemen. Ik vertel je graag wat de mogelijkheden zijn en ben bovendien in staat om op korte termijn een intake in te plannen. Dus wees welkom!

- Marita

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Neem contact op

Hoe ervaren cliënten mijn hulp?