Therapie Amersfoort

Praktijk Marita Nijboer in Amersfoort

bg

Geboortewerk

Je geboorte... daar weet ik niets meer van, zul je wellicht denken. Dat klopt ook, althans voor het denkende deel in je. Onze hersenen en onze taal waren ten tijde van onze geboorte nog niet ver genoeg ontwikkeld om er cognitieve herinneringen aan te hebben.

Maar ons lichaam weet het wèl. De recente wetenschappelijke inzichten over ons cellulaire geheugen maken meer en meer duidelijk dat herinneringen in onze lichaamscellen liggen opgesloten. De ervaringen die we vóór, tijdens en vlak na onze geboorte hadden, zijn van grote invloed op ons functioneren, onze gedachten en gevoelens nu. In die eerste fasen van ons leven (pré, peri en postnataal) ontstaan de eerste imprints over onszelf en over het leven.

Zeker als er tijdens de zwangerschap van je moeder van jou een stressvolle gebeurtenis is geweest, of als er tijdens je geboorte complicaties (denk aan keizersnee, tangverlossing) waren of als je vlak na je geboorte van je moeder werd gescheiden (bv door een couveusebehandeling) heeft dat gevolgen voor hoe je je nu voelt.

Misschien heb je het gevoel voortdurend vast te lopen in je leven of de overtuiging dat je altijd hard moet werken. Of heb je gevoelens van onveiligheid of niet welkom zijn, die eigenlijk niet verklaarbaar zijn in je tegenwoordige leven. Of durf je niet aan iets nieuws te beginnen of heb je het gevoel erg alleen te zijn. Dit kan te maken hebben met je geboorte en dit kun je helen.

In de sessies zullen we werken met lichaamswerk, ademwerk en traumawerk rondom zwangerschaps- en geboortethema’s.

Samen aan de slag gaan?

Zou je graag op korte termijn samen aan de slag gaan? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op voor vragen of het maken van een eerste afspraak. Je bent van harte welkom.

Psycholoog Amersfoort Marita Nijboer

Marita Nijboer

  • Betrokken therapeut
  • Intake op korte termijn
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Vergoeding (deels) mogelijk
  • Ook ‘s avonds en op zaterdag

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Neem contact op

Hoe ervaren cliënten mijn hulp?