Therapie Amersfoort

Praktijk Marita Nijboer in Amersfoort

bg

Therapie bij angst en piekeren

Iedereen is weleens bang. Angst is een gezonde reactie op gevaar uit de omgeving. Onze natuurlijke reactie is dan om te vechten of te vluchten. Soms is dat niet mogelijk en rest ons niets anders dan te bevriezen. Deze bevriezingsreactie kan een patroon worden waarin we steeds terugvallen als we denken dat we met gevaar geconfronteerd worden. De angst heeft zich dan vastgezet in ons zenuwstelsel. Veel piekeren, slecht slapen, enorme waakzaamheid of (fysieke) stress kunnen het gevolg zijn.

Om je angstklachten te overwinnen is veel veiligheid nodig. In de therapie zullen we daar dan ook eerst aan werken en op zoek gaan naar hulpbronnen. Wat zijn positieve ankers in je leven? Tevens reik ik je subtiele manieren aan om je spanning te ontladen. Hiermee wordt het zelfregulerende vermogen van je lichaam hersteld.

Samen aan de slag gaan?

Ervaar je klachten die met angst of piekeren te maken hebben en zou je daar graag op korte termijn werk van maken? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op voor vragen of het maken van een eerste afspraak. Ik ga graag samen met je aan de slag, waarbij ik bij dit thema vaak werkvormen als gesprekken, holistic pulsing en technieken uit de hedendaagse traumatherapie, waaronder EMDR hanteer. Je bent van harte welkom.

Psycholoog Amersfoort Marita Nijboer

Marita Nijboer

  • Betrokken therapeut
  • Intake op korte termijn
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Vergoeding (deels) mogelijk
  • Ook ‘s avonds en op zaterdag

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Neem contact op

Hoe ervaren cliënten mijn hulp?

Aangesloten bij: